Inovaţie tehnologică

Intel® Unite™, cum să scapi de cabluri în sala de ședință

 

Am avut ocazia să testez, în premieră, Intel® Unite™, software-ul care simplifică semnificativ modul în care o companie își poate organiza sala de ședințe/prezentări. Într-un scenariu obișnuit, o astfel de activitate se derulează în jurul unui proiector sau al unui display cu diagonala mare, la care utilizatorii se „cablează” cu propriile laptopuri pentru susținerea prezentărilor. De aici apar numeroase probleme legate de conectică, drivere, rezoluții, modul afișării, sistem de operare etc. La nivel enterprise există soluții de tip „conference room” care rezolvă astfel de probleme, însă nu sunt nici prea simple, nici prea ieftine.

NUC
Intel® NUC

Intel® Unite™ vine cu o abordare de tip „plug and play” care face ca punerea în funcțiune să dureze câteva minute, iar accesarea/conectarea doar câteva secunde. În esență, Intel® Unite™ este un software dedicat care se instalează pe un mini PC Intel® NUC. Intel® Next Unit of Computing este pe piață de cca 2 ani, la mine ajungând un dispozitiv asamblat de Maguay, pentru testarea Intel® Unite™. Ar fi de menționat că nu orice Intel® NUC este compatibil cu această soluție, este necesar un procesor Intel® Core™ cu tehnologie vPro™.

Intel Unite display 2
Intel® Unite™ start

Aplicația Intel® Unite™ are trei versiuni:

server (nu a fost cazul în cadrul testului meu), hub (instalată pe mini PC) și client (instalată pe laptopul sau tableta utilizatorului final). Mini PC-ul se conectează cu un cablu HDMI la proiector sau display și prin rularea aplicației preinstalate Intel® Unite™ generează un hotspot propriu. Singura setare cerută este definirea unui cod unic (shared key) de opt cifre pentru identificarea sistemului. Aplicația afișeză pe ecran pașii necesari conectării: calea pentru descărcarea aplicației client (dacă aceasta nu este deja instalată) precum și un PIN de șase cifre, unic pentru fiecare sesiune în parte. Dacă utilizatorii au deja aplicația client instalată local doar introduc acest PIN și încep să acceseze/partajeze conținut, dacă nu, acesta va fi descărcat automat prin intermediul hotspotului creat. La nivel de client, la prima utilizare aplicația cere introducerea unui nume de utilizator pentru identificarea de către restul participanților și a codului unic al sistemului, afișat pe ecran. După introducerea PIN-ului, utilizatorii pot partaja conținutul desktopului sau fișiere separate și pot face sublinieri cu diferite culori. Pe ecranul principal pot fi afișate patru prezentări simultan.

Intel Unite 2

Intel Unite 3

După ce am postat o imagine cu Intel® Unite™, mai mulți cunoscuți au comentat pe Facebook despre existența unor soluții similare.

Intel® Unite™ se diferențiază prin câteva aspecte:

  • se instalează foarte simplu direct la proiector / display
  • nu implică necesitatea conectării la Internet
  • elimină necesitatea înregistrării unor conturi de utilizator, confirmare, adrese de email etc
  • utilizarea efectivă nu este condiționată de accesul la web sau la rețeaua companiei
  • orice “vizitator” poate participa la o ședință unică în cel mai simplu și securizat mod cu putință, fără schimburi de parole, fără cabluri, nici nu trebuie să se ridice de pe scaun
  • nu mai este necesară stocarea pe un singur PC a prezentărilor, conectarea separată a utilizatorilor la proiector, trimiterea unor fișiere pe e-mail etc.

Din informațiile oficiale, există și o versiune „enterprise” care permite și conectarea remote, prin VPN, a utilizatorilor aflați la distanță. Intel® Unite™ a fost lansat oficial în iunie 2015 la Computex și în mod curent este disponibil pentru Windows si Mac OS, versiuni pentru Android și iOS urmând a fi lansate în următoarea perioadă.
Intel Unite 5
Puteți citi mai multe și aici.

Partajaţi acest articol

Subiecte asociate

Inovaţie tehnologică

Apoi citiţi acest lucru